Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicredit: Εξετάζει άντληση κεφαλαίων 10-13 δισ. ευρώ από έκδοση μετοχών - Φήμες συγχώνευσης με τη SocGen

tags :
Unicredit: Εξετάζει άντληση κεφαλαίων 10-13 δισ. ευρώ από έκδοση μετοχών - Φήμες συγχώνευσης με τη SocGen
Στόχος είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, η οποία υστερεί έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της και προκαλεί ανησυχίες για την επάρκεια των κεφαλαίων
Στην άντληση κεφαλαίων 10-13 δισ. ευρώ από την έκδοση μετοχών σχεδιάζει να προχωρήσει η ιταλική τράπεζα; Unicredit, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Στόχος είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, η οποία υστερεί έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της και προκαλεί ανησυχίες για την επάρκεια των κεφαλαίων.
Όσον αφορά τον χρόνο έκδοση των μετοχών, πηγές τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal, αναφέρουν ότι θα αποφασιστεί μετά το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.
Η τράπεζα θα παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο στις 13 Δεκεμβρίου, το οποίο πέραν της έκδοσης μετοχών, αναμένεται να περιλαμβάνει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δραστικές περικοπές στο κόστος. 
Η Unicredit έχει ήδη πουλήσει το 30% που κατείχε στην FinecoBank και το μερίδιο 10% στην Bank Pekao. 

Οι φήμες για συγχώνευση με τη Societe Generale

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα κυκλοφόρησαν φήμες από το πρακτορείο Ansa για πιθανή συγχώνευση της Unicredit με τη γαλλική τράπεζα Societe Generale
Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, πρόκειται για σπέκουλα των αγορών και η Unicredit δεν έχει καμία πρόθεση να τις σχολιάσει.
Oι φήμες περί συγχώνευσης επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Γάλλο τραπεζίτη Jean Pierre Mustier.
Ο Mustier ήταν επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στη γαλλική τράπεζα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, μέχρι το 2009.
Ο Γάλλος τραπεζίτης, ο οποίος ανέλαβε CEO της Unicredit τον Ιούλιο του 2016, δέχεται πιέσεις για τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας και αποκατάσταση της κερδοφορίας. 
Τις σχετικές πληροφορίες διακινούν managers, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη συγχώνευση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί 12-18 μήνες μετά την έκδοση μετοχών από την ιταλική τράπεζα. 
Η μετοχή της Unicredit έφτασε να ενισχύεται στις συναλλαγές του Μιλάνου κατά 5,6%.
Στις 13:50 υποχωρούσε 0,17% στα 2,284 ευρώ. 
Από τις αρχές του 2016 η ιταλική τράπεζα έχει σημειώσει απώλειες 53%. 
Άνοδο 2% σημείωνε στις συναλλαγές του Παρισιού η Societe Generale. 
Η γαλλική τράπεζα υποχωρεί 5,1% από τις αρχές του έτους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης