Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Όλο το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας έχει πρόβλημα - Όχι μόνο η Deutsche Bank

Bloomberg: Όλο το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας έχει πρόβλημα - Όχι μόνο η Deutsche Bank
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, όλο το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα
Τα προβλήματα του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, John Cryan, κυμαίνονται από τα αυξημένα δικαστικά έξοδα έως τις ρυθμίσεις που πιέζουν τα έσοδα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Ωστόσο, ο Cryan έχει να αντιμετωπίσει μια τουλάχιστον μία πρόκληση μαζί με τους ανταγωνιστές του στη Γερμανία: την πιο ανταγωνιστική αγορά της Ευρώπης.
«Η Deutsche Bank ακόμα πολλά θέματα να λύσει, αλλά το σύνολο της γερμανική αγοράς είναι αρκετά προβληματικό» αναφέρεται ο Martin Wilhelm, ιδρυτής της IFK GmbH.
«Είναι πραγματικά δύσκολο για τις τράπεζες να βγάλουν χρήματα εδώ» είπε ο ίδιος.
Ο τραπεζικός κόσμος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επαναπαύεται σε πάρα πολύ μεγάλες καταθέσεις που αυξάνουν το πρόβλημα των αρνητικών επιτοκίων, ενώ οι αυστηρότερες εργασιακές ρυθμίσεις και ο τεράστιος ανταγωνισμός μειώνουν τα έσοδα.
Ο Cryan θα συζητήσει το μέλλον του τραπεζικού με τους ομολόγους του της Commerzbank και της DZ Bank στο συνέδριο Euro Finance Week που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Φρανκφούρτη, όπου θα εμφανιστεί και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα παρακάτω διαγράμματα απεικονίζουν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Γερμανίας.



Επισημαίνεται ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους επικριτές των μέτρων της ΕΚΤ λόγω των αρνητικών επιτοκίων, αφού τα έσοδα από το δανεισμό είναι βασική πηγή εσόδων για τις τράπεζες.
Αυτές οι πολιτικές δεν αποδίδουν και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς είναι πιο δύσκολο για τις τράπεζες να δημιουργήσουν κεφάλαια, λέει ο Hans-Walter Peters πρόεδρος του συνδέσμου γερμανικών τραπεζών.



Το 0,4% που έθεσε η ΕΚΤ για τις καταθέσεις επίσης πλήττει τις γερμανικές τράπεζες περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους.



Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μια ιστορία ενός μεγάλου αριθμού προσωπικού που παράγει όμως μειωμένα έσοδα.
Η Deutsche Bank προσπαθεί να το αντιμετωπίσει απολύοντας 9.000 άτομα, ενώ η Commerzbank, 7.300.



Συνολικά, οι θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο της Φρανκφούρτης κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει σταθερές σε περίπου 62.000 στο τέλος του 2018 καθώς οι τράπεζες προβλέπεται να μετακινήσουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στη Φρανκφούρτη μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης