Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αθήνα εντός της εβδομάδας ο Αναστασιάδης – Τι δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην Αθήνα εντός της εβδομάδας ο Αναστασιάδης – Τι δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης
Στην Αθήνα πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη 15/11 ή την Παρασκευή 18/11 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ακριβής ημέρα θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση των δύο ηγετών.
Σημειώνεται ότι την προσεχή Τετάρτη 16/11και Πέμπτη 17/11 θα βρίσκεται στην Αθήνα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.
Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ,  είναι, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό,  Α. Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογό του Πρ. Παυλόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη,  στο Μοντ Πελεράν σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία».
Ακόμη, ο ίδιος επέμεινε στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, για να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης