Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Άνετη νίκη στις προεδρικές εκλογές του σοσιαλιστή Radev με πάνω από 58% δείχνουν τα exit polls

Βουλγαρία:  Άνετη νίκη στις προεδρικές εκλογές του  σοσιαλιστή Radev με πάνω από 58% δείχνουν τα exit polls
Ο νέος πρόεδρος είναι φίλα προσκείμενος στη Ρωσία και πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας
Ο Βούλγαρος σοσιαλιστής Rumen Radev, φίλα προσκείμενος στη Ρωσία και νεοεισερχόμενος στην πολιτική κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη διαφορά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τα exit polls στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν σήμερα Κυριακή 13/11 o Radev θα συγκεντρώσει το 58,1% με 58,5% των ψήφων, έναντι 35,3%-35,7% της αντιπάλου του Τsetska Tsacheva, η οποία ήταν υποψήφια με το κεντροδεξιό κόμμα GERB που βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Ο Radev είναι πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και η προεκλογική του εκστρατεία βασίστηκε στην αντιμεταναστευτική ρητορική και στο επιχείρημα ότι το συμφέρον της χώρας του είναι να ισορροπεί ανάμεσα στα κεκτημένα της ΕΕ και σε μία βελτίωση των δεσμών της με τη Ρωσία.
Το αποτέλεσμα μπορεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Boiko Borisov που είχε πει ότι θα παραιτηθεί αν εκλεγεί πρόεδρος ο Rumen Radev.
Αν δεν το κάνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
"Το συμπέρασμα των εκλογών ήταν ότι η ελπίδα και η επιθυμία για αλλαγή νίκησαν τον φόβο, με τον οποίο ο Borisov και το κόμμα του πορεύονταν" ανέφερε ο Zhelyo Boichev, πρώην στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο Radev επωφελήθηκε από τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και την αποτυχία της να σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης