Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΗΠΑ): Ο Trump πρέπει να στηρίξει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπέγραψαν οι ΗΠΑ

Kerry (ΗΠΑ): Ο Trump πρέπει να στηρίξει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπέγραψαν οι ΗΠΑ
Ο Trump έχει χαρακτηρίσει φάρσα την απορρύθμιση του κλίματος και έχει απειλήσει να "ακυρώσει" τη συμφωνία του Παρισιού 
Υπέρ της συνέχισης της δράσης των ΗΠΑ κατά της κλιματικής αλλαγής, τάχθηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry καλώντας το νέο πρόεδρο να διατηρήσει αυτές τις θέσεις καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να εφαρμοστούν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Ο Donald Trump έχει χαρακτηρίσει φάρσα την απορρύθμιση του κλίματος και έχει απειλήσει να "ακυρώσει" τη συμφωνία του Παρισιού που υιοθετήθηκε το 2015 από 195 χώρες.
«Θα περιμένουμε να δούμε πώς η νέα κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα αυτό αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι γι αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Νέα Ζηλανδία.
«Οι Αμερικανοί στην πλειονότητά τους πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή λαμβάνει χώρα και θέλουν να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό».
Ο Kerry δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Trump δεν θα εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την εγκατάλειψη πολιτικών υπέρ του περιβάλλοντος που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον.
«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μερικές φορές μια διαφορά μεταξύ των δηλώσεων που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας και του τρόπου διακυβέρνησης.
Νομίζω πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει θέση για το θέμα αυτό».
Ο Kerry έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την Ανταρκτική και επισήμανε ότι οι επιστήμονες που εργάζονται για την Ανταρκτική του έδειξαν το έργο που εκπονούν για να αποδείξουν την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.
«Έως τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα της επίσημης εισόδου του νέου προέδρου στον Λευκό Οίκο, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Kerry προσθέτοντας ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ότι έκτοτε έχει δει σαφείς αποδείξεις της κλιματικής αλλαγής που σήμερα έχει φθάσει σε ανησυχητικό επίπεδο.
«Οι αποδείξεις αυξάνονται κατά τρόπο τόσο εμφανή που ο κόσμος δεν θα πρέπει να δεχτεί τίποτε να μην γίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης