Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Ο ένας στους δύο Γάλλους θέλει τον A. Zuppe για πρόεδρο - Στο 29% η δημοφιλία της Le Pen

Liberation: Ο ένας στους δύο Γάλλους θέλει τον A. Zuppe για πρόεδρο - Στο 29% η δημοφιλία της Le Pen
Κάθετη πτώση για τον Hollande, καθώς μόνο το 10% θεωρεί ότι θα είναι ένας καλός πρόεδρος
Σε δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 3 και 7 Νοεμβρίου, δηλαδή, δύο εβδομάδες πριν τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης στη Γαλλία, το 50% δήλωσε ότι "ο Alain Zuppe θα ήταν ένας καλός πρόεδρος της δημοκρατίας", όπως γράφει η Liberation.
Ο δήμαρχος του Μπορντώ κέρδισε και έξι ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Ανάλογη άνοδο είχε και ο Nicolas Sarkozy, που παραμένει, όμως, πολύ πίσω συγκεντρώνοντας το 27% των προτιμήσεων.
Αυτός που όπως και σε προηγούμενες έρευνες, καταγράφει τη μεγαλύτερη δημοσκοπική άνοδο είναι ο Francois Fillon, που κερδίζοντας εννέα μονάδες, έφτασε στο 34% και στη δεύτερη θέση.
O Bruno Le Maire έμεινε τέταρτος πίσω από τον Sarkozy με 25%, καταγράφοντας, ωστόσο, κι αυτός άνοδο τριών ποσοστιαίων μονάδων.
Η Marine Le Pen βλέπει επίσης τη δημοφιλία της να αυξάνεται, καθώς το 29% θεωρεί ότι θα είναι μία καλή πρόεδρος για το 2017.
Από τον Απρίλιο του 2016 δεν έχει σταματήσει να κερδίζει έδαφος.
Και όπως υπογραμμίζει το Ινστιτούτο Viavoice η εκλογή του Donald Trump μπορεί να ευνοήσει την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου δίνοντας πόντους στο αντιμεταναστευτικό και προστατευτικό της πρόγραμμα.
Στον αντίποδα ο Francois Hollande θα είναι "ένας καλός πρόεδρος" μόνο για το 10% των Γάλλων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν 12%.
Αυτό δεν συνιστά, βέβαια, και μεγάλη έκπληξη, αφού η πλειοψηφία των Γάλλων αποδοκίμασε τον νόμο που έφερε για τα εργασιακά, τη δημοσιονομική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις για την τρομοκρατία και την Παιδεία που υιοθέτησε.
Μικρή παρηγοριά για τον Hollande είναι το γεγονός ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Παιδεία αντιμετωπίζεται θετικά από το 58% των Γάλλων, ενώ το 65% στηρίζει και την άρση της διπλής εντολής.
Ένα μέτρο που ο Sarkozy υποστηρίζει ότι θα καταργήσει την επομένη της εκλογής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης