Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χτύπημα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες

Reuters: Χτύπημα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες
Η επίθεση έγινε σε αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ και υπάρχουν τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για μία έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο 12/11 στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Bagram, βόρεια της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΑΤΟ από τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε στην αεροπορική βάση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 14.
Η ανακοίνωση αναφέρει και ότι "παρέχεται περίθαλψη στους τραυματίες και είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το συμβάν".
Δεν υπάρχει, ωστόσο, ενημέρωση για την ταυτότητα των θυμάτων.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη μέσω Twitter, ενώ αυτή η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια εκείνης που έγινε την Πέμπτη 10/11 στο γερμανικό προξενείο στην πόλη Mazar i - Sharif, όπου είχαν χάσει επίσης τέσσερα άτομα τη ζωή τους και είχαν τραυματιστεί πάνω από 100.
Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στην Mazar i - Sharif ήταν αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Kunduz την περασμένη εβδομάδα, με συνέπεια τον θάνατο 30 πολιτών.
Οι λεπτομέρειες της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 12/11 στην Bagram δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας άνδρας ντυμένος σαν εργάτης κατάφερε να περάσει στις αυστηρά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις και να πυροδοτήσει τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης