Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαλαρώνει τη στάση του ο Trump – Δε θα καταργήσει τελείως το πρόγραμμα Υγείας Obamacare

Χαλαρώνει τη στάση του ο Trump – Δε θα καταργήσει τελείως το πρόγραμμα Υγείας Obamacare
Μετά από μία πολύ διχαστική προεκλογική περίοδο, ο Ρεπουμπλικάνος τόνισε πως θα επιδιώξει να ενώσει και πάλι τη χώρα
Υιοθετώντας μία πιο ήπια στάση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Barack Obama, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε πως θα κρατήσει ορισμένα σημεία του «Obamacare» αλλά και λοιπών προγραμμάτων Υγείας για αδύναμους οικονομικά πολίτες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη Wall Street Journal και η οποία θα δημοσιεύει αύριο 12 Νοεμβρίου, ο Donald Trump έδειξε πρόθυμος να διατηρήσει τουλάχιστον δύο διατάξεις του ισχύοντος νόμου για την Υγεία και συγκεκριμένα τη διάταξη για τη διατήρηση της απαγόρευσης για άρνηση κάλυψης από τους ασφαλιστές, αλλά και τη διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να παρέχει χρόνια πρόσθετη κάλυψη στα παιδιά.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητές του τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής του, ο κ.Trump είπε πως θα αλλάξει ορισμένους νόμους του χρηματοπιστωτικό τομέα, και θα προστατεύσει τα σύνορο από παράτυπους μετανάστες και διακινητές ναρκωτικών.
Επίσης, διαμήνυσε πως θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο, μέσω των έργων υποδομής, αλλά και θα επιδιώξει τη βελτίωση των διεθνών εμπορικών συμφωνιών.
Μετά από μία πολύ διχαστική προεκλογική περίοδο, ο Ρεπουμπλικάνος τόνισε πως θα επιδιώξει να ενώσει και πάλι τη χώρα:
«Θέλω μια χώρα που αγαπάει ο ένας τον άλλο».
Απαντώντας στο αν το παράκανε με την ακραία του ρητορική, αποκρίθηκε «όχι, νίκησα».
Επίσης, απαντώντας στο αν θα «κυνηγήσει» νομικά την αντίπαλο του στις εκλογές, Hillary Clinton, για την υπόθεση των e-mails, τόνισε πως πρέπει να ασχοληθεί με ποιο σημαντικά θέματα, όπως η απασχόληση, η Υγεία, η φορολογική μεταρρύθμιση κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης