Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Τα αποθέματα πετρελαίου θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο το 2017

ΟΠΕΚ: Τα αποθέματα πετρελαίου θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο το 2017
Τα πρόσφατα στοιχεία για τη μηνιαία παραγωγή του Οργανισμού ενδέχεται να περιπλέξουν τη συμφωνία του Αλγερίου
Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί η παραγωγή των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ, οι οποίες επιθυμούν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου στο Αλγέρι, σύμφωνα με τη μηνιαία αναφορά του Οργανισμού που δημοσιεύθηκε σήμερα (11/11) και που αφορά τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2016.
Συγκεκριμένα, οι χώρες του ΟΠΕΚ παρήγαν συνολικά 33,64 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, όγκος αυξημένος κατά 240.000 βαρέλια σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016.
Αναλυτικότερα, η έκθεση υπογράμμισε ότι η άνοδος των αποθεμάτων προήλθε κυρίως από το Λιβύη, τη Νιγηρία και το Ιράκ, δηλαδή τις χώρες-μέλη που επιθυμούν αν εξαιρεθούν από τη συμφωνία, ενώ και το Ιράν αύξησε την παραγωγή του.
Πλέον, η παραγωγή εντός Οργανισμού δείχνει ότι αγγίζει νέα ιστορικά υψηλά, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός ότι η παραγωγή εκτός αυτού θα μειωθεί το 2017, η συνολική προσφορά ενδέχεται να αυξηθεί κατά 230.000 βαρέλια ημερησίως.
Με τη ζήτηση του αργού το 2017 να αναμένεται κατά μέσο όρο στα 32,69 εκατ. βαρέλια, η έκθεση επισημαίνει ότι η παγκόσμια προσφορά θα αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 950.000 βαρέλια ημερησίως, έναντι των προβλέψεων του προηγούμενου μήνα, στα 800.000 βαρέλια.
Υπενθυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη έκθεση του ΙΕΑ, η εκτίμηση για τα αποθέματα πετρελαίου το 2017 διαμορφώθηκε στα 500.000 βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ έκανε ελάχιστη αναφορά στη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι συναλλαγματικές αγορές έχουν αποκτήσει πλέον "σημαντική" μεταβλητότητα, ενώ άφησαν αμετάβλητες τις προβλέψεις τους αναφορικά με την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
"Τα επιπλέον στοιχεία που θα έχουμε κατά τους επόμενους μήνες θα μας παρέχουν περαιτέρω διορατικότητα αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες εκλογές", τονίζει η έκθεση του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης