Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν επικεντρωθεί σε τίτλους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό

Reuters: Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν επικεντρωθεί σε τίτλους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό
Όπως αναφέρεται το Reuters, η αγορά αναμένει ότι επί Trump o πληθωρισμός θα εκτοξευθεί
Στις μετοχές που έχουν σχέση με τον πληθωρισμό και επωφελούνται από την άνοδο του -και συγκεκριμένα στους κλάδους των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, της βιομηχανίας και των υλικών- έχουν επικεντρωθεί οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι αποδόσεις των αμερικανικών μακράς διάρκειας ομολόγων ενισχύθηκαν την Πέμπτη (10/11/2016) στα υψηλότερα επίπεδα 10μήνου, όταν ο Trump δεσμεύθηκε στην ομιλία-νίκης για αύξηση στις δαπάνες υποδομών αλλά και για άλλα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης.
Ο υψηλότερος πληθωρισμός μειώνει την αξία των ομολόγων, με τα μακροπρόθεσμα να είναι περισσότερο ευάλωτα στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Την ίδια στιγμή, η αύξηση των δαπανών για υποδομές θα μπορούσαν να τονώσουν την ανάπτυξη αλλά και να αυξήσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Οι μετοχές που αποφέρουν υψηλά μερίσματα, που έχουν θεωρηθεί ως μια εναλλακτική λύση για τους επενδυτές λόγω των χαμηλών αποδόσεων στα ομόλογα, υποχώρησαν στον απόηχο της νίκης του Trump.
Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας του S&P 500 είναι κάτω από το 6,1% από κλείσιμο της Τετάρτης (9/11/2016), ενώ οι εταιρείες ακινήτων υποχώρησαν κατά 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης