Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της περιμένουν τις πολιτικές του Trump

Reuters: Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της περιμένουν τις πολιτικές του Trump
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει έναν διαφορετικό τόνο αναφορικά με τη σημερινή αμερικανική πολιτική στο συριακό ζήτημα
Η επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έχει φέρει αισιοδοξία τόσο στον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, όσο και στους συμμάχους του, καθώς εκτιμούν ότι η εν λόγω εξέλιξη τους έσωσε από τους κίνδυνους μίας παρεμβατικής κυβέρνησης Clinton.
Ήδη η νίκη του Trump ενδέχεται να έχει διαφοροποιήσει την εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης στο Χαλέπι, καθώς όπως τόνισε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters, το σχέδιο ανακατάληψης της ανατολικής πλευράς της πόλης είχε διαμορφωθεί βάσει του γνώμονα ότι η Clinton θα κερδίσει.
Η αισιοδοξία της Δαμασκού θα δικαιολογηθεί πλήρως εφόσον υλοποιηθούν ορισμένα από τα σχόλια του Trump για πάγωμα της αμερικανικής πολιτικής στη Συρία, ωστόσο εγείρονται ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το να συνεργαστεί με τη Ρωσία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, ένας παράγοντας που περιπλέκει την κατάσταση θα μπορούσε να είναι η στάση του Trump προς το Ιράν, τον έτερο σύμμαχο του Assad, καθώς ο νέος αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει να καταργήσει την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τη Δύση, μέσω της οποίας άρθηκαν οι κυρώσεις.
Όπως και να έχει, ο Trump έχει θέσει έναν διαφορετικό τόνο αναφορικά με τη σημερινή αμερικανική πολιτική στο συριακό ζήτημα, όπου οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία στηρίζουνε τον αγώνα των ανταρτών προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς του Assad.
Συγκεκριμένα, κατά το παρελθόν έχει αμφισβητήσει την προσπάθεια των ανταρτών να "ρίξουν" τον Assad από την εξουσία, ενώ έχει υπογραμμίσει πως αν και ο ίδιος δεν συμπαθεί τον πρόεδρο της Συρίας, "συμβάλλει στην εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους με τη βοήθεια του Ιράν και της Ρωσίας".
"Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ παρήγορη για εμάς και τους συμμάχους μας στη Συρία", δήλωσε η πλευρά της Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, προσθέτοντας παράλληλα ότι "το κύμα των ημερών είναι μαζί μας και με τα συμφέροντά μας, γεγονός από το οποίο πρέπει να επωφεληθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης