Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο Trump έχτισε ένα τείχος για να κρατήσει τους «ταύρους» μέσα στο χρηματιστήριο

tags :
MarketWatch: Ο Trump έχτισε ένα τείχος για να κρατήσει τους «ταύρους» μέσα στο χρηματιστήριο
Σύμφωνα με το MarketWatch, το τείχος ανησυχίας των επενδυτών έχει ενισχυθεί - Κι αυτό είναι καλό νέο
Ο Donald Trump έχει χτίσει ένα μεγάλο, όμορφο τείχος - κι αυτό αποτελεί καλό οιωνό για το άμεσο μέλλον της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρεται σε δημοσίευμα του MarketWatch.
Πρόκειται το «Τείχος της Ανησυχίας» (Wall of Worry) στη Wall Street είναι το είδος του τείχους στο οποίο θα ήθελαν να αναρριχηθούν οι bull αγορές.
Όπως επισημαίνεται ο δείκτης HNNSI (Hulbert Nasdaq Newsletter Sentiment Index - μετράει την ψυχολογία των επενδυτών του Nasdaq) κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης και πριν γίνει γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο -19,4%.
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίπεδο απαισιοδοξίας (bearishness), καθώς η χρηματιστηριακή αγορά είχε σημειώσει έντονο ράλι τις προηγούμενες συνεδριάσεις και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά όλων των εποχών.
Ως εκ τούτου οι κόντρα επενδυτές ήταν αισιόδοξοι (bullish).
Ωστόσο, γέλασαν για τελευταία φορά την Τετάρτη (9/11/2016) όταν ανακοινώθηκε η ήττα της Hillary Clinton.
Αν και ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 800 μονάδες στην προ-αγορά, τελικά έκλεισε την ημέρα με κέρδη άνω των 250 μονάδων.
Αλλά τα αισιόδοξα (bullish) βραχυπρόθεσμα νέα δεν σταματούν εκεί: Στον απόηχο του εκπληκτικού ράλι της Τετάρτης (9/11/2016) ο δείκτης HNNSI υποχώρησε ακόμα περισσότερο και τώρα βρίσκεται στο -27,8%.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα πρόκειται μία από τις περισσότερο αρνητικές επιδόσεις του δείκτη αμέσως μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.



Έτσι, σύμφωνα με το MarketWatch, αν και η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται τώρα σε υψηλότερα επίπεδα από ήταν την ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο δείκτης που μετράει την αλλαγή της ψυχολογίας των επενδυτών είναι περισσότερο bearish.
Πάντως, προς το παρόν, το Τείχος της Ανησυχίας στον απόηχο της νίκης του Trump σημαίνει ότι ο δρόμος για τη μικρότερη αντίσταση για τη χρηματιστηριακή αγορά για το εγγύς μέλλον έχει ανέβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης