Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολ. στη Βραζιλία την επόμενη 5ετία

tags :
Shell: Σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολ. στη Βραζιλία την επόμενη 5ετία
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας, Wael Sawan, τόνισε ότι κάθε χρόνο θα επενδύονται περίπου 2 δισ. δολ.
Το σχεδιασμό ευρείας κλίμακας επενδύσεων στη Βραζιλία, μέσα στην επόμενη πενταετία, ανακοίνωσε σήμερα (11/11) ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell, ως μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να διπλασιάσει την παγκόσμια παραγωγή σε υδάτινα πεδία.
Συγκεκριμένα, η Shell σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολ. στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020, όπως τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρίας, Wael Sawan.
Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στις ήδη σημαντικές επενδύσεις ύψους 30 δισ. δολ. που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία, με περισσότερους από 5.500 ενεργειακούς σταθμούς να δραστηριοποιούνται στη χώρα, γεγονός έχει βοηθήσει τη Shell να αποκτήσει ένα μεγάλο αριθμό περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή.
"Αποτελούμε μακράν τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη χώρα", τόνισε ο κ. Sawan, ενώ πρόσθεσε ότι "κάθε χρόνο θα επενδύονται περίπου 2 δισ. δολ".
Το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών πετρελαίου προς τη Βραζιλία έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες, λόγω της πολιτικής που υιοθέτησε η τέως πρόεδρος της χώρας, Dilma Roussef, η οποία ήταν πιο φιλική προς τους επενδυτές.
"Συνεχίζουμε να ενθαρρυνόμαστε από αυτά που ακούμε, σε κυβερνητικό και υπουργικό επίπεδο, ότι οι επενδυτές πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ευεργετικοί για τη χώρα", τονίζει ο Sawan, ο οποίος προσθέτει παράλληλα ότι η εν λόγω εξέλιξη, "μας δίνει τη σιγουριά ότι είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης