Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Schaeuble για μείωση του παγκόσμιου ιδιωτικού και δημόσιου χρέους

Έκκληση Schaeuble για μείωση του παγκόσμιου ιδιωτικού και δημόσιου χρέους
«Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, πολύ πιο σκληρά, αργά και προσεκτικά για να μειώσουμε το παγκόσμιο ιδιωτικό και δημόσιο χρέος»
Έκκληση για μείωση του παγκόσμιου ιδιωτικού και δημόσιου χρέους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, προκειμένου να αναπτυχθούν με τους απαιτούμενους ρυθμούς οι εγχώριες οικονομίες και να αποφευχθούν οι κρίσεις.
Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, ο ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως οι τράπεζες πρέπει να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μέτρα που τέθηκαν από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και μετά.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, πολύ πιο σκληρά, αργά και προσεκτικά για να μειώσουμε το παγκόσμιο ιδιωτικό και δημόσιο χρέος», σχολίασε σχετικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως μελλοντικά θα υπάρξει αύξηση των πολύ χαμηλών επιτοκίων που επικρατούν αυτήν την περίοδο.
«Μπορείς να αγοράσεις αυτήν την περίοδο, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας δε βελτιώνονται», είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση που συμμετείχαν τραπεζίτες.
Σημειώνεται πως ο κ.Schaeuble είναι σφοδρός επικριτής του «υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής» που εφαρμόζει η Ε.Κ.Τ….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης