Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Η εθνικιστική ρητορική του Trump θα «ξεθωριάσει» όταν αναλάβει τα καθήκοντά του

Credit Suisse: Η εθνικιστική ρητορική του Trump θα «ξεθωριάσει» όταν αναλάβει τα καθήκοντά του
«Οι περισσότερες από τις προβληματικές πολιτικές του Trump θα μετριαστούν»
Η εθνικιστική ρητορική του Donald Trump θα «ξεθωριάσει» όταν αναλάβει τα καθήκοντά του (στις 20 Ιανουαρίου 2017) στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Andrew Garthwaite, του επικεφαλής αναλυτή της Credit Suisse για τις μετοχές.
Ο αναλυτής αποτιμά θετικά την μελλοντική «στροφή» του Ρεπουμπλικάνου, τονίζοντας πως αυτό θα μεταφραστεί σε οικονομική ανάπτυξη αλλά και ράλι στις μετοχές συγκεκριμένων κλάδων που «θα ευθυγραμμιστούν με την πολιτική του ατζέντα».
«Οι περισσότερες από τις προβληματικές πολιτικές του Trump (πχ ο προστατευτισμός ή σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση) θα μετριαστούν, κάτι που θα είναι θετικό για τις μετοχές», έγραψε σχετικά σε σημείωμά του ο αναλυτής.
Επίσης, σχετικά με την τάση που επικρατεί, ο κ.Garthwaite τόνισε πως οι αγορές συνηθίζουν να αντιδρούν υπερβολικά σε οποιοδήποτε πολικό σοκ, όπως αυτό της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Από την εκλογή του Ρεπουμπλικάνου και μετά, οι αμερικανικοί δείκτες και όχι μόνο έχουν πάρει την ανιούσα, διαψεύδοντας έτσι πανηγυρικά τις προβλέψεις που μιλούσαν για κατάρρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης