Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βενεζουέλας στον Trump – Ελπίζει για βελτίωση στις διμερείς σχέσεις

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βενεζουέλας στον Trump – Ελπίζει για βελτίωση στις διμερείς σχέσεις
Η κυβέρνηση Maduro ελπίζει ότι οι ΗΠΑ ξέρουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα
Τα θερμά της συγχαρητήρια στον Donald Trump έδωσε η κυβέρνηση του Nicolas Maduro στη Βενεζουέλα, εκφράζοντας τις ελπίδες της για βελτίωση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρε της αμερικανικής ηπείρου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, την οποία αναδημοσιεύει η πρεσβεία της στην Ελλάδα, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της χώρας εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος σε ένα μέλλον όπου επικρατεί «ο σεβασμός στις αρχές και τους σκοπούς της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία κατοχυρώνει, την κυριαρχική ισότητα των κρατών και την αυτοδιάθεση των λαών, μεταξύ άλλων, και μέσω φιλικών διμερών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων».
Επίσης, η κυβέρνηση Maduro ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξέρουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, «και στις οποίες η δράση τους είναι αποφασιστική για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».
Σημειώνεται πως η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι κάτι παραπάνω από άσχημη…
Η χώρα των 31 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, ωστόσο η ραγδαία πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα μέσα του 2014 και οι χείριστοι πολιτικοί χειρισμοί «βύθισαν» τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εισάγει πλέον ούτε τα βασικά αγαθά!
Επίσης, το ξένο συνάλλαγμα εντός της χώρας έχει σχεδόν εκλείψει.
Μία μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει κυριολεκτικά να φάει, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 1.500%, αχρηστεύοντας έτσι τα μετρητά!!
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και την εμφάνιση ελονοσίας…
Οι αναλυτές των think tank που ασχολούνται με τα γεωπολιτικά προβλέπουν πως ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δε θα αντέξει για πολύ ακόμα στην εξουσία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης