Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Obama - Trump στον Λευκό Οίκο σε εποικοδομητικό κλίμα συναίνεσης

Συνάντηση Obama - Trump στον Λευκό Οίκο σε εποικοδομητικό κλίμα συναίνεσης
Μετά τη συνάντηση, ο Obama δήλωσε «ενθαρρυμένος» από τη συζήτηση με τον Trump, χαρακτηρίζοντας «άψογη και ευρεία» την ανταλλαγή απόψεών τους - «Αν επιτύχεις, θα επιτύχει μαζί σου και η χώρα»
Τον εκλεγμένο επόμενο (45ο) πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στον Λευκό Οίκο ο νυν Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, σε ένα πρώτο δημόσιο βήμα επικείμενης μεταβίβασης εξουσίας στον Trump, μετά τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του τελευταίου.
Μετά τη συνάντηση, ο Obama δήλωσε «ενθαρρυμένος» από τη συζήτηση με τον Trump, χαρακτηρίζοντας «άψογη και ευρεία» την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ενώπιον των καμερών του είπε: «Αν επιτύχεις, θα επιτύχει μαζί σου και η χώρα».
Από την πλευρά του, ο Trump ανέφερε ότι ήταν «μεγάλη τιμή» η συνάντησή του με τον Obama.
Οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί ελάχιστες φορές εκ του σύνεγγυς στη ζωή τους, με τον Trump να έχει κατά το παρελθόν ηγηθεί κινήματος που αμφισβητούσε την ιθαγένεια ΗΠΑ του Obama, ισχυριζόμενος ότι δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
Επίσης, ο Trump έχει υποσχεθεί να καταργήσει όλες τις θεμελιώδεις πολιτικές της προεδρικής παρακαταθήκης του Obama, μετά την ανάληψη από μέρους του της προεδρίας των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017.
Από την πλευρά του, ο Obama στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton, αναφέροντας για τον Trump προεκλογικά, ότι «η ιδιοσυγκρασία του είναι παντελώς ακατάλληλη για πρόεδρος των ΗΠΑ» και ότι «είναι επικινδύνως απροετοίμαστος» να αποκτήσει πρόσβαση τους πυρηνικούς κωδικούς των ΗΠΑ.
Στον Λευκό Οίκο συναντήθηκαν σε ξεχωριστή συνάντηση και οι σύζυγοι των Obama και Trump, Michelle και Melania, αντίστοιχα.
Από χθες Τετάρτη 9/11, ο Obama ξεκαθάρισε, ότι με τον Trump σχεδιάζει να τιμήσει το αψεγάδιαστο προηγούμενο που έθεσε η μεταβίβαση εξουσίας προς τον ίδιο από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο George Bush το 2008, με τον οποίο τον χώριζαν πολλά σε επίπεδο πολιτικής, κάτι που όμως παραμερίστηκε κατά τη διαδικασία μεταβίβασης εξουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης