Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump προσκαλεί May για επίσημη επίσκεψη: «Πολύ ιδιαίτερη και σημαντική» η σχέση ΗΠΑ - Βρετανίας

Trump προσκαλεί May για επίσημη επίσκεψη: «Πολύ ιδιαίτερη και σημαντική» η σχέση ΗΠΑ - Βρετανίας
Η May είπε στον Trump, ότι προσβλέπει σε ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, μετά το Brexit
Να τον επισκεφτεί «το ταχύτερο δυνατό» αφού αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017, κάλεσε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 ο Donald Trump τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεφωνικής επικοινωνίας μετά τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του Trump.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της May, η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τον Trump συμφώνησαν, ότι η σχέση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου «είναι πολύ σημαντική και πολύ ιδιαίτερη και ότι η περαιτέρω εμβάθυνσή της θα αποτελέσει προτεραιότητα για αμφότερους».
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος [των ΗΠΑ] Trump παρέθεσε τους στενούς και προσωπικούς του δεσμούς, αλλά και τη θερμή του σύνδεση, με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανέφερε, ότι εμφορείται αυτοπεποίθηση, πως η ειδική σχέση [με τη Βρετανία] θα πάει από το καλό στο καλύτερο», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της May.
Η ίδια, φέρεται να είπε στον Trump, ότι προσβλέπει σε ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης