Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κυβέρνηση: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε τον Donald Trump

Συριακή κυβέρνηση: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε τον Donald Trump
«Ο αμερικανικός λαός έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο»
"Έτοιμη" να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εμφανίστηκε σήμερα (10/11) η συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε η σύμβουλος του Assad, Bouthaina Shaaban.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ, η Shaaban τόνισε ότι η οποιαδήποτε συνεργασία υπάρξει ανάμεσα στη Δαμασκό και την Ουάσινγκτον θα εξαρτηθεί από το "αν οι πολιτικές του κ. Trump αποδειχθούν αντάξιες των προσδοκιών".
"Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός έστειλε ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο", πρόσθεσε ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Bashar al Assad.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι η στάση του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα είναι λιγότερο παρεμβατική σε σχέση με τους προκατόχους του, μία πολιτική που είναι καλοδεχούμενο από τη Δαμασκό.
Παράλληλα, ο Trump είχε δηλώσει ότι η προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος προκαλεί μόνο περισσότερη αστάθεια στη Μέση Ανατολή και ότι ενώ ο Assad δεν αποτελεί ακριβώς έναν ευπρόσδεκτο εταίρο, οι προσπάθειες στήριξής του αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αναχαίτισης του εξτρεμισμού που έχει βυθίσει τη χώρα στο χάος.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Trump έχει προτείνει και την απόσυρση της στήριξης προς του αντάρτες της Συρίας, τόσο στην περιοχή του Χαλεπιού και του Ιντλίμπ, όσο και στα νότια της χώρας, εξέλιξη που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της συριακής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης