Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Η νίκη Trump σημαίνει το τέλος της φιλελεύθερης μη δημοκρατίας

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Η νίκη Trump σημαίνει το τέλος της φιλελεύθερης μη δημοκρατίας
«Είναι η δεύτερη ημέρα ενός ιστορικού γεγονότος»
Σε συνέχεια των πανηγυρισμών του από χθες, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban πλέκει και σήμερα 10 Νοεμβρίου το εγκώμιο του Donald Trump.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου σημαίνει το τέλος της «φιλελεύθερης μη δημοκρατίας» που εφαρμόζεται τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
«Είναι η δεύτερη ημέρα ενός ιστορικού γεγονότος, με το οποίο ο δυτικός πολιτισμός φαίνεται ότι σπάει επιτυχώς τα δεσμά μίας ιδεολογίας.
Αισθάνομαι ότι ζούμε τις μέρες όπου αυτό που ονομάζουμε φιλελεύθερη μη-δημοκρατία- στην οποία ζήσαμε για τα προηγούμενα 20 χρόνια- τελειώνει και μπορούμε να επιστρέψουμε στην πραγματική δημοκρατία.
Ήρθε η ώρα για τους πολιτικούς να κόψουν τα δεσμά της πολιτικής ορθότητας», υποστήριξε ο Ούγγρος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια διάσκεψης που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη Βουδαπέστη. Ο κ.Orban ήταν από τους πρώτους… fun του Donald Trump στην Ευρώπη, καθώς οι απόψεις τους συγκλίνουν σε ό,τι αφορά την προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική αλλά και τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης