Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κερδισμένη από τη νίκη Trump η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ενόψει των συνομιλιών για το Brexit

Bloomberg: Κερδισμένη από τη νίκη Trump η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ενόψει των συνομιλιών για το Brexit
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει εκφράσει πολλές φορές τις έντονες επιφυλάξεις του για τα σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις χώρες του ΝΑΤΟ 
Μία αναπάντεχα κερδισμένη από τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών είναι και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει εκφράσει πολλές φορές τις έντονες επιφυλάξεις του για τα σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις χώρες ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα έχει προαναγγείλει και ένα «άνοιγμα» προς τη Μόσχα και τον Vladimir Putin.
Επίσης, είχε προτείνει χρηματική συνδρομή των κρατών της Συμμαχίας «που θέλουν να απολαμβάνουν την προστασία των ΗΠΑ».
Ως αποτέλεσμα, οι Βρυξέλλες ίσως κρατήσουν μία πιο χαλαρή στάση στις ερχόμενες διαπραγματεύσεις γα την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, μη επιδιώκοντας ένα «σκληρό Brexit».
Ειδικά στο θέμα του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε μικρότερη συνδρομή των ΗΠΑ στη Συμμαχία ενισχύει την σημασία της ήδη τεράστιας στρατιωτικής δύναμης του Βασιλείου για την Ε.Ε., σε μία περίοδο που ο φόβος της τρομοκρατίας έχει σκεπάσει την Ευρώπη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Bloomberg Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, η νίκη του Ρεπουμπλικάνου είναι μία ευκαιρία για «καλή θέληση» εκ μέρους της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης