Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η bull αγορά έφτασε στο τέλος της - Πουλήστε τα πάντα!

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η bull αγορά έφτασε στο τέλος της - Πουλήστε τα πάντα!
Σε προηγούμενο σημείωμά του, στις 31 Αυγούστου 2016, ο κ.Gartman έδινε μηδενικές πιθανότητες στον Ρεπουμπλικάνο για νίκη…
Απαισιόδοξος για το μέλλον της χρηματιστηριακής αγοράς εμφανίστηκε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman, λίγες ώρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέλιξαν τον 45ο Πρόεδρος τους, τον Donald Trump.
Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενο σημείωμά του, στις 31 Αυγούστου 2016, ο κ.Gartman έδινε μηδενικές πιθανότητες στον Ρεπουμπλικάνο για νίκη…
Πλέον, υποστηρίζει πως οι επενδυτές πρέπει να μειώσουν την μακροπρόθεσμη έκθεση τους στην αγορά, καθώς η bull αγορά έφτασε στο τέλος της, με τις… αρκούδες (bear) να ξεπροβάλουν.
Ο μεγαλοεπενδυτής επικαλείται τις επιβλαβείς για τις αγορές εμπορικές πολιτικές που αναμένεται να εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος, αλλά και το μίνι sell-off που ακολούθησε στα futures των αμερικανικών δεικτών (πλέον η Wall έχει πάρει την ανιούσα…).
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του στο CNBC, τονίζει πως ο λαϊκισμός πλέον χαράζει την πορεία στην παγκόσμια οικονομία…
Επίσης, τονίζει πως ο χαλκός, ο χάλυβας, ο άνθρακας και ο χρυσός θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των νικητών στις αμερικανικές εκλογές.
«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για τη νίκη του Trump» είπε, προσθέτοντας ότι «έτσι τα χρήματα που ψάχνουν ασφαλή καταφύγια θα πετάξουν προς το χρυσό και το ιαπωνικό γιεν».
Αναφερόμενος στην προστατευτική εμπορική πολιτική που έχει εξαγγείλει ο Trump, o Gartman επεσήμανε ότι αυτοί που θα ζημιωθούν θα είναι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία που εξαρτάται τόσο πολύ από τις εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης