Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total SA: Η εκλογή Trump δε θα επηρεάσει την ενεργειακή συμφωνία μας με το Ιράν

Total SA: Η εκλογή Trump δε θα επηρεάσει την ενεργειακή συμφωνία μας με το Ιράν
Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι επενδύσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου θα παραμείνουν ανεπηρέαστες
Στο γεγονός ότι η εκλογή του Donald Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να έχει κάποιο αντίκτυπο στην ενεργειακή συμφωνία της Total SA με το Ιράν που ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη (9/11) ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας, Philippe Sauquet, κατά τη διάρκεια ενεργειακού φόρουμ στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα, ο Sauquet τόνισε ενώπιο των δημοσιογράφων ότι η εκλογή Trump δε θα επηρεάσει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Total και Ιράν, και που αφορά τις επενδύσεις της γαλλικής εταιρίας σε διάφορα ενεργειακά πεδία του Περσικού Κόλπου.
Να σημειώσουμε ότι ο Donald Trump είχε δεσμευθεί προεκλογικά να υιοθετήσει μία πιο αυστηρή πολιτική απέναντι στο Ιράν και στην πυρηνική συμφωνία που έχει συναφθεί με τη Δύση, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τις επενδύσεις των ξένων εταιριών στη χώρα.
"Ανέκαθεν εκφράζαμε το ενδιαφέρον μας να επιστρέψουμε στον Ιράν, υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδύσεις που μας προτείνονται είναι αρκετά ελκυστικές για εμάς, καθώς και ότι δε θα κάναμε τίποτα που θα ήταν αντίθετο προς του διεθνείς κανόνες", υπογράμμισε ο επικεφαλής της Total.
"Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν τίποτα", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Sauquet.
Να σημειωθεί πως η Total έγινε η πρώτη ενεργειακή εταιρία της Δύσης που υπογράφει συμφωνία με την Τεχεράνη μετά την άρση των κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης