Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Πως να επωφεληθείτε από τη νίκη του Donald Trump

MarketWatch: Πως να επωφεληθείτε από τη νίκη του Donald Trump
O χρυσός αποτελεί το απόλυτο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, αναφέρεται στο δημοσίευμα του MarketWatch
Νωρίς την ημέρα των αμερικών εκλογών (8/11/2016) ο Mickey Levy, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, είπε ότι μια νίκη του Trump θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρνητική αντίδραση στις αγορές και ότι το δολάριο θα μπορούσε να υποχωρήσει έναντι των βασικών νομισμάτων.
Σύμφωνα με το MarketWatch, ο ίδιος επεσήμανε ότι αν και περίμενε ότι η αγορά θα ανακάμψει, το timing θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις του Trump και τα μηνύματα λογικής που θα στείλει να ανακουφίσουν τις αγορές.

Πως οι επενδυτές μπορούν να επωφεληθούν από τη νίκη του Trump;

Αρχικά μπορούν να κερδίσουν από τον φόβο, επισημαίνει στο ίδιο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται ο χρυσός θεωρείται συχνά ως το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο, καθώς έχει την τάση να ενισχύεται όταν το δολάριο πέφτει ή όταν οι επενδυτές κυριαρχούνται από τον φόβο.
Ο Jason Browne της FundX Investment Group συστήνει στους επενδυτές να «κοιτάξουν» προς τα ETFs των αναδυόμενων αφορών, που στα μέσα της επιστροφής τους.
Σε ένα πιθανό πληθωρισμό περιβάλλον, ο ίδιος πιστεύει -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- ότι τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών θα είναι ισχυρά, αλλά «σε γενικές γραμμές, εάν οι άνθρωποι πιστεύει ότι τα εμπορεύματα θα πάνε καλά, οι αναδυόμενες αγορές θα πάνε καλά, ανεξαρτήτως του ποιος θα κερδίσει».
Σύμφωνα με τον ίδιο το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων θα παραμείνει, ενώ οι επενδυτές θα αγωνίζονται για να βγάλουν κέρδη άνω του 2% από τα ομόλογα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 10ετές αμερικανικό ομόλογο καταγράφει απόδοση της τάξης του 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης