Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Αμηχανία και ανησυχία στις Βρυξέλλες για τη νίκη Trump - Οι πρώτες αντιδράσεις

Deutsche Welle: Αμηχανία και ανησυχία στις Βρυξέλλες για τη νίκη Trump - Οι πρώτες αντιδράσεις
Η ανησυχία των Ευρωπαίων έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι προεκλογικές του δηλώσεις, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle 
Αμηχανία αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απρόβλεπτη, σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με την Deutsch Welle.
Όπως αναφέρεται, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και πολλοί κοινοτικοί αξιωματούχοι φαίνονται αμήχανοι, καθώς προεκλογικά είχαν λάβει θέση υπέρ της Hillary Clinton.
Η ανησυχία των Ευρωπαίων έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι προεκλογικές δηλώσεις του κ. Trump σε σχέση με τη διεθνή πολιτική, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πάντως, όλοι σήμερα έστειλαν τα συγχαρητήρια τους προς το νικητή των εκλογών, αναμένοντας προφανώς δείγματα γραφής τις επόμενες μέρες και βδομάδες από τον κ. Τrump.
Η πρώτη δήλωση ήρθε από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Martin Schulz, ο οποίος αφού συγχαίρει το νικητή, υπογραμμίζει ότι η επικράτησή του ήταν ξεκάθαρη και την απέδωσε στο γεγονός ότι ο κ. Trump κατάφερε να γίνει ο εκφραστής των φόβων και του άγχους εκατομμυρίων Αμερικάνων.
Αυτές οι ανησυχίες πρέπει τώρα να ελεγχθούν με βάσιμες πολιτικές και προτάσεις, είπε, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας σταθερότητας.
Ο Martin Schulz διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει τη δέσμευση αυτή και εξέφρασε την ελπίδα να κάνει το ίδιο και ο κ. Trump.
Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι Πρόεδροι της Κομισιόν Jean-Claude Juncker και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, στην οποία τον συγχαίρουν με τη σειρά τους, υπενθυμίζοντας τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τη διεθνή ασφάλεια, τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή.
Οι δύο αξιωματούχοι απευθύνουν πρόσκληση στον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για να προσδιοριστούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες όπως τονίζουν είναι σημαντικό όσο ποτέ να ενισχυθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης