Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλία): Η προσωπικότητα του Trump εγείρει ερωτήματα

Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλία): Η προσωπικότητα του Trump εγείρει ερωτήματα
"Θα χρειαστεί να καταλάβουμε ποιες είναι οι προθέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ"
Στο γεγονός ότι η προσωπικότητα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, "εγείρει ερωτήματα" αναφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Ayrault τόνισε ότι η Γαλλία θα χρειαστεί θα ξεκαθαρίσει με τις ΗΠΑ ζητήματα-κλειδιά, όπως είναι ο εμφύλιο στη Συρία, η πυρηνική συμφωνία του Ιράν και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, θέματα στα οποία ο Trump δεν είχε αναφερθεί λεπτομερώς κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Ερωτηθεί για την προσωπικότητα του Trump, ανέφερε ότι "σε προκαλεί να σκέφτεσαι, εγείρει ερωτήματα και σίγουρα προξενεί αντιδράσεις", ενώ πρόσθεσε ότι το Παρίσι θα χρειαστεί να καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
"Η Γαλλία αποτελεί σύμμαχο-κλειδί των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται να εργαζόμαστε μαζί για τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, καθώς και για έναν κόσμο ο οποίος θα αντιμετωπίζει τις σημαντικές προκλήσεις που εμφανίζονται απέναντί του", σχολίασε ο Ayrault, αναφορικά με τις σχέσεις που θα έχουν οι δύο πλευρές από εδώ και πέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης