Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποζημιώσεις 445 εκατ. ευρώ της RBS προς 12 χιλ. μικρές επιχειρήσεις για κακές υπηρεσίες της

Αποζημιώσεις 445 εκατ. ευρώ της RBS προς 12 χιλ. μικρές επιχειρήσεις για κακές υπηρεσίες της
Η RBS κατηγορείται, ότι οδηγούσε εσκεμμένα στην καταστροφή μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την πραγματοποίηση κερδών, μέσω της μεταφοράς τους στο χρεοκοπημένο πλέον Global Restructuring Group (GRC), ιδιοκτησίας της
Αποζημιώσεις 400 εκατ. στερλίνων (περίπου 445 εκατ. ευρώ) προς 12 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις - από τις οποίες ζήτησε συγγνώμη - αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS), λόγω της παροχής προς αυτές υπηρεσιών που θεωρήθηκαν κατώτερες των περιστάσεων κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης.
Μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια καταγγελιών και παραπόνων για τη λήψη κάκιστων υπηρεσιών από την RBS, στις θιγόμενες μικρές επιχειρήσεις θα επιστραφούν οι σύνθετες τραπεζικές χρεώσεις που υπέστησαν, ενώ θα τους επιτραπεί η υποβολή νέων καταγγελιών για τον τρόπο με τον οποίο τους φέρθηκε η τράπεζα την περίοδο 2008-2013, σε μια νέα διαδικασία που θα επιβλέψει ένας πρώην δικαστής ανώτερου δικαστηρίου.
Η RBS κατηγορείται, ότι οδηγούσε εσκεμμένα στην καταστροφή μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την πραγματοποίηση κερδών, μέσω της μεταφοράς τους στο χρεοκοπημένο πλέον Global Restructuring Group (GRC) - ιδιοκτησίας RBS - το οποίο πωλούσε τα ακίνητα των μικρών επιχειρήσεων στην εξειδικευμένη εταιρεία ακινήτων της RBS, West Register.
Σύμφωνα με τη βρετανική εποπτική αρχή FCA, εκ των 12 χιλιάδων μικρών εταιρειών που οδηγήθηκαν στο GRC, οι 4 χιλιάδες δεν ήταν βιώσιμες.
Η RBS διατείνεται, ότι έχασε 2 δισ. στερλίνες από δάνεια που πραγματοποίησε προς μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης