Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νομική παρέμβαση για το Brexit κατά της βρετανικής κυβέρνησης προανήγγειλε η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Νομική παρέμβαση για το Brexit κατά της βρετανικής κυβέρνησης προανήγγειλε η πρωθυπουργός της Σκωτίας
Σκοπός είναι το Λονδίνο να χάσει την έφεση και να καταστεί απαραίτητη η έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50
Νομική παρέμβαση κατά της βρετανικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασίλειου προανήγγειλε η αριστερή εθνικίστρια πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nikolas Sturgeon.
Απώτερος σκοπός είναι το Λονδίνο να χάσει την επικείμενη έφεση και να καταστεί απαραίτητη η έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 3/11 το Δικαστήριο απεφάνθη πως η έγκριση της Βουλής είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας έτσι προσωρινό (;) μπλόκο στα σχέδια της κ.May.
Αντιδρώντας στην απόφαση, η βρετανική κυβέρνηση, αφού έλαβε τη σχετική άδεια, θα ασκήσει έφεση η οποία θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 5-8 Δεκεμβρίου.
Η κ.May εμφανίστηκε σίγουρη πως η έφεση θα κερδηθεί…
«Η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 θα επηρεάσει άμεσα τα συμφέροντα και δικαιώματα που έχουν δοθεί στη Σκωτία και θα της στερήσει δικαιώματα και ελευθερία.
Αναγνωρίζω και σέβομαι τα δικαιώματα της Αγγλίας και της Ουαλίας να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν είναι μια απόπειρα να ασκηθεί βέτο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά η δημοκρατική βούληση του λαού της Σκωτίας…. δεν μπορεί απλά να αγνοηθεί.
Θα πρέπει να απαιτηθεί νομοθεσία στο Γουέστμινστερ και θα πρέπει να ζητηθεί η συναίνεση του Κοινοβουλίου της Σκωτίας μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50», ξεκαθάρισε σήμερα η κ.Sturgeon.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης