Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μεταφορά 200 εκατ. επιβατών ετησίως από το 2024 και μετά στοχεύει η Ryanair

Στη μεταφορά 200 εκατ. επιβατών ετησίως από το 2024 και μετά στοχεύει η Ryanair
Η Ryanair ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για επιστροφή κεφαλαίων 550 εκατ. ευρώ στους μετόχους της μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, μέσω επαναγοράς μέρους των μετοχών της
Τον φιλόδοξο στόχο μεταφοράς 200 εκατ. επιβατών ετησίως από το 2024 και μετά, έθεσε σήμερα 7 Νοεμβρίου 2016 η μεγάλη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, αυξάνοντας κατά 10% τον αντίστοιχο στόχο της.
Όπως ανακοίνωσε, ο στόχος της αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της προσέλκυσης ακόμα περισσότερων επιβατών από τον ανταγωνισμό, ο οποίος πασχίζει να πραγματοποιήσει κέρδη εν μέσω έντασης του «πολέμου τιμών» που χαρακτηρίζει τις πτήσεις χαμηλού κόστους στην Ευρώπη στην τρέχουσα περίοδο.
Η ιρλανδική Ryanair είναι ήδη η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό επιβατών που μετακινεί, που ανέρχονται σε 119 εκατ. ανθρώπους ετησίως.
Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι στο τρέχον οικονομικό της έτος αναμένει να μεταφέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες, καθώς οι ανταγωνιστές της πραγματοποιούν μείωση αριθμού πτήσεων.
Η Ryanair ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για επιστροφή κεφαλαίων 550 εκατ. ευρώ στους μετόχους της μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, μέσω επαναγοράς μέρους των μετοχών της.
Πριν από τρεις εβδομάδες η εταιρεία μείωσε τα εκτιμώμενα κέρδη της για το οικονομικό της έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017 κατά 5% σε έως 1,35 δισ. ευρώ, λόγω εξασθένησης της βρετανικής στερλίνας και της επίπτωσης του ισχυρού ανταγωνισμού στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης