Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προετοιμασμένη να παρέμβει στη ισοτιμία του φράγκου η SNB, αν χρειαστεί λόγω αποτελέσματος εκλογών ΗΠΑ

Προετοιμασμένη να παρέμβει στη ισοτιμία του φράγκου η SNB, αν χρειαστεί λόγω αποτελέσματος εκλογών ΗΠΑ
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως και στο δημοψήφισμα για το Brexit, είμαστε προετοιμασμένοι», σημείωσε στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας 
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) δηλώνει έτοιμη να παρέμβει στη συναλλαγματική αγορά, ώστε να ρυθμίσει την ισοτιμία του φράγκου, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών των ΗΠΑ πυροδοτήσει ανεπιθύμητη ανατίμηση του νομίσματος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με όσα δήλωσε στέλεχος της SNB σήμερα, Δευτέρα, μία ημέρα πριν τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, η τράπεζα είναι προετοιμασμένη να παρέμβει, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης στρέψει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» που ονομάζεται ελβετικό φράγκο.
Χωρίς να προχωρήσει σε σχόλια σχετικά με τα ενδεχόμενα αποτελέσματα των εκλογών και τι αντίκτυπο θα έχουν στο ελβετικό φράγκο ή/και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η Andrea Maechler τόνισε πως «οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες».
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως και στο δημοψήφισμα για το Brexit, είμαστε προετοιμασμένοι», σημείωσε η ίδια, καθιστώντας σαφές πως η SNB θα παρέμβει για να σταθεροποιήσει το φράγκο, εφόσον χρειαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης