Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Υπογράφει ενεργειακή συμφωνία με την γαλλική Total SA – Στα 6 δισ. δολ. το deal

tags :
Ιράν: Υπογράφει ενεργειακή συμφωνία με την γαλλική Total SA – Στα 6 δισ. δολ. το deal
Η συμφωνία αφορά επενδύσεις σε πεδία φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο
Στην υπογραφή μίας προκαταρκτικής ενεργειακής συμφωνίας, η οποία θα αφορά επενδύσει σε πεδία φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο, αναμένεται να προχωρήσει αύριο Τρίτη (8/11) το Ιράν με τη γαλλική εταιρία Total SA, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/11) η πλευρά της Τεχεράνης, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον νέο κύκλο επενδύσεων μεταξύ του περσικού κράτους και της Δύσης.
Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί ένα βασικό βήμα προς την επιστροφή των δυτικών εταιριών στα ενεργειακά πεδία του Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων από τη Δύση τον περασμένο Ιανουάριο, που αφορούσαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Συγκεκριμένα, θα αφορά περιοχή του Νοτίου Παρς στον Περσικό Κόλπο, όπου θα επενδυθούν συνολικά 6 δισ. δολ, ενώ πέραν της Total και της ιρανικής κρατικής Petropars, στο εν λόγω έργο θα συμμετάσχει και η China National Petroleum Corporation.
Μέχρι στιγμής οι αντιπρόσωποι των τριών ενεργειακών κολοσσών δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο για τη σχετική είδηση.
Να σημειώσουμε ότι η Total και η China National Petroleum Corporation είχαν υπογράψει εδώ και χρόνια συμφωνίες για την ανάπτυξη του εν λόγω έργου, προτού η επιβολή κυρώσεων προς το Ιράν τις αναγκάσει να αποχωρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης