Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρατείνει την παύση αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία

Ρωσία: Παρατείνει την παύση αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη παρά την άρνηση των ανταρτών να αποδεχθούν την πρόταση της Μόσχας να εγκαταλείψουν την πόλη του Χαλεπιού
Την παράταση της κατάπαυσης πυρός στην περιοχή του Χαλεπιού ανακοίνωσε σήμερα (7/11) η πλευρά της Ρωσίας, παρά την άρνηση των ανταρτών αν αποδεχθούν την πρόταση της Μόσχας να εγκαταλείψουν την πόλη.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov ενώπιο δημοσιογράφων, "η κατάπαυση πυρός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται", τονίζοντας ωστόσο ότι η εξέλιξη της εν λόγω απόφασης θα εξαρτηθεί από τη στάση των ανταρτών.
"Εφόσον οι αντάρτες δεν καταφεύγουν σε επιθετικές ενέργειας, ο πρόεδρος (Vladimir Putin) θεωρεί σκόπιμο το παρόν καθεστώς να συνεχιστεί, βάσει του οποίου η ρωσικής πολεμική αεροπορία δεν πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι.
Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (4/11) ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε ανακοινώσει μία ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός διάρκειας 10 ωρών, προκειμένου να επιτρέψει στους αντάρτες και τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Ωστόσο, η πλευρά των ανταρτών περιφρόνησε την εν λόγω πρόταση του Putin, διατηρώντας εγκλωβισμένους και τους αμάχους στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης