Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλό 6 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλό 6 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,9 μονάδες ο PMI
Οι δραστηριότητες στα εμπορικά και οικιστικά τμήματα αποτέλεσαν τους κύριους πυλώνες της ανάπτυξης του κλάδου
Σε υψηλό έξι μηνών βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (7/11) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τις δραστηριότητα στα εμπορικά και οικιστικά τμήματα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιώντας την ισχυρότερη άνοδο στον τομές της οικοδόμησης από τον περασμένο Μάιο, με την παραγωγή εμπορικών κτηρίων να σημειώνει την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.
Παράλληλα, η παραγωγή των πολιτικών μηχανικών μειώθηκε για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο ο ρυθμός πτώσης ήταν μικρός.
Το κόστος των εισροών που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές της χώρας αυξήθηκε περεταίρω κατά την έναρξη του τετάρτου τριμήνου, επεκτείνοντας την εν λόγω τάση που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2009, ενώ το ποσοστό του πληθωρισμού επιταχύνθηκε και ήταν σύμφωνο με τον μέσο όρο της περιόδου αυτής.
Επιπλέον, ο Οκτώβριος είδε τα επίπεδα απασχόλησης στη Γερμανία να βρίσκονται σε θετικό έδαφος για 16ο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο ο ρυθμός δημιουργία θέσεων εργασίας μειώθηκε ελαφριά σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης