Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Πιθανόν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017 ο Μacron

Le Monde: Πιθανόν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017 ο Μacron
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ε. Μacron ανακοινώσει την απόφασή του πριν τα Χριστούγεννα
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ιδρυτής του κινήματος "Προχωράμε" Emmanuel Macron δήλωσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017, όπως γράφει η Le Monde.
Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Τυνησία, ενώ στο Twitter έγραψε ότι "μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες μία δέσμευση".
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυριακής ο πρώην υπουργός που το Σάββατο 5/11 παραβρέθηκε σε εκδήλωση του κινήματος "Προχωράμε" στο Παρίσι, πιέστηκε για δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και είπε ότι μία ανακοίνωση θα μπορούσε να βγει πριν το τέλος Νοεμβρίου.
Σε ερώτηση που δέχτηκε από το AFP ο Macron υποστήριξε ότι "θέλω να κάνω τα πράγματα με μέθοδο και πειθώ" και αναφέρθηκε στην κίνησή του.
"Θέλω αυτή η πολιτική δύναμη να κρατήσει και πιστεύω ότι έχουμε αυτή τη σταθερότητα.
Στη συνέχεια θα ήθελα τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα και πιστεύω ότι θα είναι".
Κατά τα άλλα, ο Macron άσκησε νέα κριτική για τις προκριματικές εκλογές, τόσο της δεξιάς, όσο και της αριστεράς.
Για τη δεξιά, χλεύασε "τις θεμελιώδεις ιδεολογικές διαφορές, ανάμεσα σε δύο βασικούς υποψήφιους", τον Alain Zuppe και τον Nicolas Sarkozy.
"Έίναι εκπληκτικό που αυτοί οι δύο μοιράζονται ακόμα το ίδιο κόμμα" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "με κανέναν τρόπο δεν θα μπορέσει να υπάρξει στη συνέχεια κάποια συμφωνία, εκτός κι αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα".
Τέλος, ο Macron ανταποκρίθηκε με μία δήλωση για τον θάνατο του μέντορά του Henry Ηermand την Κυριακή 6/11, αποχαιρετώντας έναν άνθρωπο που "πέρασε από τους κόσμους των επιχειρήσεων, των ιδεών, του τύπου και της πολιτικής".
"Μας συνόδευσε στα πρώτα βήματα του κινήματος "Προχωράμε".
Σήμερα όλο το κίνημα πενθεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης