Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαυροβούνιο: Ρώσοι εθνικιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Dukanovic

Μαυροβούνιο: Ρώσοι εθνικιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Dukanovic
Τι ανέφερε για την υπόθεση ο ειδικός εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, Milivoje Katnic
Ρώσοι εθνικιστές βρίσκονται, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Μαυροβουνίου, πίσω από την αντικυβερνητική συνωμοσία που ματαιώθηκε την προηγουμένη των βουλευτικών εκλογών του περασμένου μήνα στο Μαυροβούνιο, όμως δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία για την απευθείας εμπλοκή της Μόσχας.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε ομάδα Σέρβων, που σχεδίαζε «να καταλάβει τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, χύνοντας το αίμα αθώων πολιτών», αλλά και απαγάγει τον φιλοδυτικό πρωθυπουργό Milo Dukanovic, κηρύσσοντας νίκη της αντιπολίτευσης.
Όπως δήλωσε μάλιστα σε δημοσιογράφους ο ειδικός εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, Milivoje Katnic, μία «ισχυρή οργάνωση», που απαρτιζόταν από 50 περίπου άτομα που κατάγονται από τη Ρωσία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο βρισκόταν πίσω από τη συνωμοσία.
Όπως ανέφερε, «οι οργανωτές είναι ρώσοι εθνικιστές.
Στόχος ήταν να σταματήσει η ευρω-ατλαντική πορεία του Μαυροβουνίου, και κυρίως η ένταξη στο ΝΑΤΟ», αλλά «δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι το ρωσικό κράτος είναι αναμεμειγμένο καθ΄οιονδήποτε τρόπο».
Ο Milivoje Katnic πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία, διότι οι εγκέφαλοι αυτής της εγκληματικής ομάδας είναι ρώσοι πολίτες», ενώ διευκρίνισε ότι δύο ρώσοι ύποπτοι διαφεύγουν της σύλληψης.
Σημειώνεται ότι προφυλακίστηκαν στις 19 Οκτωβρίου 14συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας συνταξιούχος αξιωματικός της σερβικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας, οι δικαστικές αρχές υποπτεύονται συμμετοχή στη συνωμοσία κόμματος της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου που δεν κατονόμασε.
Πάντως, τα τοπικά μέσα υποδεικνύουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης , το φιλορωσικό Δημοκρατικό Μέτωπο, αν και αρνείται κάθε συμμετοχή, ενώ τάσσεται ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης των δεσμών του Μαυροβουνίου με τη Ρωσία και τη Σερβία, αλλά και κατά της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης