Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απομάκρυνση του Trump από τη σκηνή που μιλούσε όταν κάποιος φώναξε "όπλο"

Reuters: Απομάκρυνση του Trump από τη σκηνή που μιλούσε όταν κάποιος φώναξε
Εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις η Clinton, αλλά με μικρές διαφορές
Ο Donald Trump απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειας από τη σκηνή όπου μιλούσε στο Ρένο της Νεβάδα, όταν ένας άνδρας ακούστηκε να φωνάζει "όπλο", όπως μεταδίδει το Reuters.
Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/11, καθώς ο Trump και η Clinton διασχίζουν τις ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Δύο άνδρες της ασφάλειας έπιασαν τον Trump από τους ώμους και τον οδήγησαν πίσω από την σκηνή, την ίδια στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποίησαν έναν άνδρα από το πλήθος και τον έψαξαν πριν του "δέσουν" τα χέρια πίσω από την πλάτη.
Ο Trump επέστρεψε στη σκηνή και συνέχισε την ομιλία του, λέγοντας ότι "κανένας δεν είπε ότι αυτό θα είναι εύκολο για μας", αλλά πρόσθεσε ότι "δεν θα σταματήσουμε ποτέ".
Αφού αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό είπε ότι αν και είναι Ρεπουμπλικάνος,  ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή του στον Trump.
Και εξήγησε ότι όταν το πλήθος άρχισε να του επιτίθεται, να τον χτυπά και να τον πνίγει, κάποιος φώναξε "όπλο", ενώ για την αστυνομία που τον είχε υπό κράτηση για κάποιες ώρες, ανέφερε ότι "απλά έκανε τη δουλειά της".
Ο άνδρας που ονομάζεται Austyn Crites υποστήριξε ότι ήθελε να δείξει την αντίθεση με τη συμπεριφορά του Obama, που σε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγες μέρες, είχε ζητήσει από το πλήθος να σεβαστεί το άτομο που καταφερόταν εναντίον του.
"Δεν έχω τίποτα ενάντια στους ψηφοφόρους του Trump" συνέχισε ο Crites, "όλοι Ρεπουμπλικάνοι είμαστε, αλλά με ανησυχεί ο ίδιος ο Trump".
Η Μυστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε το περιστατικό και ότι ένας άγνωστος άνδρας φώναξε "όπλο".
Την ίδια στιγμή στη Φιλαδέλφεια η ποπ σταρ Katy Perry παραβρέθηκε σε μία συγκέντρωση της Hillary Clinton, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι "όταν κάποτε τα παιδιά και τα εγγόνια σου θα σε ρωτούν τι έκανες το 2016, θέλω να μπορείς να τους πεις ότι ψήφισες για μία καλύτερη και πιο δυνατή Αμερική".
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Clinton εξακολουθεί να προηγείται σε σημαντικές πολιτείες, αλλά το προβάδισμά της έχει μειωθεί από τότε που το FBI ανακίνησε το θέμα με τα e-mail της.
Mία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 5/11 από την McClathy-Marist έδειξε ότι σε όλη την επικράτεια η Clinton προηγείται με 1%, έναντι 6% που ήταν η διαφορά υπέρ της τον Σεπτέμβριο του 2016.
Μία δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι το Σάββατο 5/11 η Clinton ήταν μπροστά με 4 μονάδες, έναντι 5  την Παρασκευή.
Και σε μία δημοσκόπηση της Washington Post προηγείται η Clinton με 48% έναντι 43% του Trump.
Και oι δύο υποψήφιοι πέρασαν αρκετό χρόνο στη Φλόριντα που είναι μία από τις πιο καθοριστικές πολιτείες για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως συνέβη για παράδειγμα το 2000, που επαναμετρήθηκαν οι ψήφοι και το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κέρδισε ο George Bush τον Al Gore.
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στη Φλόριντα η Clinton είναι μπροστά με 1%.
Ο Trump μίλησε το Σάββατο 5/11 στην Τάμπα της Φλόριντα κατηγορώντας την Clinton, επειδή στηρίζει το Obamacare.
Από την πλευρά της η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς δεν πτοήθηκε από τη βροχή κατά τη διάρκεια της δικής της ομιλίας και όταν τη διέκοψε, ανέφερε με χιούμορ ότι "δεν θέλετε να σας πω τώρα όλα τα κακά του Trump".
Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 30 εκατομμύρια Αμερικάνοι σε 38 πολιτείες και την Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα για όσους ήθελαν να ψηφίσουν νωρίτερα στη Φλόριντα.
Συνολικά εκτιμάται ότι 225 εκ. Αμερικάνοι θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης