Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος 4,5 δισ. ευρώ κατηγορεί η Ιταλία την 4η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος 4,5 δισ. ευρώ κατηγορεί η Ιταλία την 4η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα
Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες εισαγγελέων της Φλωρεντίας, ότι περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ εμβάστηκαν λαθραία στην Κίνα από την Ιταλία μεταξύ 2006 και 2010 από Κινέζους κάτοικους κυρίως της Φλωρεντίας και της γειτονικής πόλης Prati
Την παραπομπή της τέταρτης μεγαλύτερης κινεζικής εμπορικής τραπέζης Bank of China και τεσσάρων υπαλλήλων της σε προκαταρκτική ακρόαση για την εξέταση τέλεσης του αδικήματος ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος - με πιθανή τη διεξαγωγή δίκης - επέτρεψε ιταλικό δικαστήριο σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, αποδεχόμενο αντίστοιχες εισηγήσεις των εισαγγελέων.
Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες εισαγγελέων της Φλωρεντίας, ότι περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ εμβάστηκαν λαθραία στην Κίνα από την Ιταλία μεταξύ 2006 και 2010 από Κινέζους κάτοικους κυρίως της Φλωρεντίας και της γειτονικής πόλης Prati.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα μισά από αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω του καταστήματος Μιλάνου της Bank of China, κάτι που η τράπεζα αρνείται.
Η ιταλική νομοθεσία επιτρέπει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αντίστοιχων υποθέσεων χωρίς την επίσημη παραδοχή τέλεσης αδικήματος από την Bank of China.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης