Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. να διασφαλίσουν ένα ομαλό Brexit

Λευκός Οίκος: Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. να διασφαλίσουν ένα ομαλό Brexit
H διοίκηση του Barack Obama θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενεργά τις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές εξελίξεις
Να διασφαλίσουν μια ευέλικτη και ομαλή διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τις δύο πλευρές ο Λευκός Οίκος, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Eric Schultz.
Οι δηλώσεις του Schultz, τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, έρχονται στον απόηχο της απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου ότι απαιτείται η έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, προτού ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου.
«Γνωρίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με τους αξιωματούχους σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, αλλά και τους διεθνείς εταίρους μας σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ευρώπη και αλλού», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Συνεχίζοντας σημείωσε πως οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ευελιξία στις διαπραγματεύσεις και να εργαστούν ώστε η διαδικασία να είναι ομαλή, ρεαλιστική, διαφανής και παραγωγική».
Παράλληλα, ο Schultz τόνισε πως η διοίκηση του Barack Obama θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενεργά τις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές εξελίξεις και να διαβουλεύεται με τους διεθνείς ομολόγους για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης