Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Η απόφαση του δικαστηρίου της Αγγλίας για το Brexit προκαλεί περαιτέρω αβεβαιότητα

Dijsselbloem: Η απόφαση του δικαστηρίου της Αγγλίας για το Brexit προκαλεί περαιτέρω αβεβαιότητα
«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του Brexit είναι ότι θα οδηγήσει σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και αυτό είναι πάντα κακό για την οικονομία»
Η απόφαση του δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζει την πρωθυπουργό, Theresa May, να προχωρήσει τις διαδικασίες για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προκαλεί περαιτέρω αβεβαιότητα.
Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsslebloem, όπως μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg, ενώ ευχήθηκε πως αυτή η εξέλιξη δε θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ασάφεια και καθυστέρηση, διότι αυτό είναι κακό για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για την ΕΕ και για την Ολλανδία.
Όπως ανέφερε, «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους αυτής της διαδικασίας είναι ότι θα οδηγήσει σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και αυτό είναι πάντα κακό για την οικονομία».
Συγκεκριμένα για την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ολλανδός υπουργός επισήμανε πως «θα οδηγήσει σε περαιτέρω αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων και αυτό δεν είναι θετικό», αν και παραδέχτηκε πως από δημοκρατική σκοπιά η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική.

Το παρασκήνιο των δηλώσεων Dijsselbloem

H έγκριση της Βουλής είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας.
Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.
Όπως σχολιάζει ο Guardian, η δικαστική απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι πιθανό να καθυστερήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Την απογοήτευση της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Εμπορίου, Liam Fox.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η στερλίνα κατέγραψε άλμα 1% πάνω από τα 1,24 δολ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης