Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strauch (ESM): Η χαμηλή κερδοφορία είναι η «αχίλλειος πτέρνα» των ευρωπαϊκών τραπεζών

tags :
Strauch (ESM): Η χαμηλή κερδοφορία είναι η «αχίλλειος πτέρνα» των ευρωπαϊκών τραπεζών
Η χαμηλή κερδοφορία αποτελεί τη βασική πηγή ανησυχίας για το εύθραυστο τραπεζικό περιβάλλον, τόνισε ο αξιωματούχους του ESM, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επενδυτικό Forum
Η χαμηλή κερδοφορία των τραπεζών είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, τόνισε ο Rolf Strauch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ESM.
Η χαμηλή κερδοφορία αποτελεί τη βασική πηγή ανησυχίας για το εύθραυστο τραπεζικό περιβάλλον, τόνισε ο αξιωματούχους του ESM, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επενδυτικό Forum.
Όπως τόνισε, η χαμηλή κερδορφορία δεν αποτέλεσε στοιχείο μόνο ευρωπαϊκό, αλλά εμφανίστηκε και στις ΗΠΑ μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Το περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων, καθώς και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, επηρεάζουν τους ισολογισμούς και την κερδοφορία των τραπεζών, εξήγησε ο Strauch.
Ωστόσο η νομισματική πολιτική δεν είναι ούτε η αιτία, αλλά ούτε και η θεραπεία για τα δομικά προβλήματα του τραπεζικού τομέα, όπως τόνισε.
Οι τράπεζες μπορούν να μειώσουν τα κόστη τους περαιτέρω, μέσω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών τους, την περικοπή του προσωπικού και τη συγκέντρωση του κλάδου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης