Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαφές Juncker - May την Παρασκευή (4/11) στο απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου για το Brexit

Επαφές Juncker - May την Παρασκευή (4/11) στο απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου για το Brexit
To Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι για να προχωρήσει το Brexit πρέπει να προηγηθεί σχετική έγκριση από τη Βουλή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May θα έχει την Παρασκευή (4/11/2016) ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, έπειτα από αίτημα της πρώτης, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου σύμφωνα με την οποία η απόφαση για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα πρέπει να περάσει πρώτα από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Επισημαίνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόσχεση της May προς τις Βρυξέλλες για έναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το χρονοδιάγραμμα, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά σημείωσε ότι τα 27 άλλα κράτη μέλη της ΕΕ προέτρεψαν το Λονδίνο να ξεκινήσει τις συνομιλίες σύντομα.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Ανώτατο Δικαστήριο - Αγγλία: Απαραίτητη η έγκριση της Βουλής για το Brexit - Άλμα 1% στη στερλίνα

H έγκριση της Βουλής είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας.
Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.
Όπως σχολιάζει ο Guardian, η δικαστική απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι πιθανό να καθυστερήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Την απογοήτευση της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Εμπορίου, Liam Fox.
Στον απόηχο της απόφασης η στερλίνα καταγράφει άλμα 1% πάνω από τα 1,24 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης