Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αντιμέτωπη με νέα προβλήματα η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, λόγω Brexit

Bloomberg: Αντιμέτωπη με νέα προβλήματα η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, λόγω Brexit
«Πονοκέφαλος» για την BoE η απότομη ενίσχυση αύξηση του πληθωρισμού
Αντιμέτωπος με μία νέα δέσμη προβλημάτων βρίσκεται πλέον ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), Mark Carney, καθώς η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμά το Bloomberg, ένα από τα πρώτα μελήματα του αξιωματούχου είναι η αναθεώρηση των στόχων και προβλέψεων της Τράπεζας για την αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ, μετά τα καλύτερα των αναμενομένων οικονομικά αποτελέσματα του γ’ 3μήνου 2016.



Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για την BoE είναι και η απότομη ενίσχυση αύξηση του πληθωρισμού, λόγω της αποδυναμωμένης στερλίνας (αύξησε το κόστος των εισαγόμενων), με τις προβλέψεις να μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμα και στο 3% (στο 2% ο στόχος της τράπεζας).
Ως αποτέλεσμα, το 10ετές κρατικό ομόλογο πιέζεται συνεχώς προς τα πάνω.
Επίσης, εγκυμονεί και ο κίνδυνος ενός επίμονα υψηλού πληθωρισμού, ο οποίος θα παραμένει σταθερά πάνω από το ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης, μειώνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη των πολιτών.




Με τις πιθανότητες για μία αύξηση των επιτοκίων από την BoE τους επόμενους μήνες να είναι σχεδόν μηδενικές, τα νοικοκυριά δανείζονται ολοένα και περισσότερο από τις τράπεζες, δημιουργώντας έτσι ένα υπέρογκο χρόες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης