Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναλυτές για αμερικανικές εκλογές: Trump ή Clinton; Ποιος είναι καλύτερος για τα χρηματιστήρια;

Αναλυτές για αμερικανικές εκλογές: Trump ή Clinton; Ποιος είναι καλύτερος για τα χρηματιστήρια;
Όποιος και αν κερδίσει δεν αναμένεται θεαματική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με ανάλυση της Oxford Economics
Με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν μόλις μία εβδομάδα, το CNN Money αναλύει ποιος από τους δυο υποψήφιους (Hillary Clinton και Donald Trump) είναι καλύτερος για τα χρηματιστήρια και τις εκλογές.

Χρηματιστήρια

Σύμφωνα με την Macroeconomic Advisers μια νίκη της Clinton θα δώσει ώθηση στο S&P 500 κατά 2%.
Αν και δεν φαίνεται μεγάλο ποσοστό είναι πολύ καλύτερο από την αναμενόμενη βουτιά εάν υπερισχύσει ο Trump, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι αμερικανικές μετοχές θα υποχωρήσουν κατά 8%.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Trump είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος, ένα γνώρισμα που απεχθάνονται οι αγορές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Brookings Institution προβλέπει πτώση 10% έως 15% στη χρηματιστηριακή αγορά, αν κερδίζει o Trump.
Στον αντίποδα, οι επενδυτές προτιμούν την Clinton επειδή είναι περισσότερο προβλέψιμη.
Επιπλέον, εάν οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, όπως αναμένεται, η Ουάσιγκτον μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, δηλ. μικρότερη πιθανότητα για νέους κανονισμούς και κατά συνέπεια λιγότεροι πονοκέφαλοι για τις μεγάλες τράπεζες.
Παρ' όλα αυτά ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει, η επόμενη μέρα συνήθως είναι δύσκολη, με την Bespoke Investments να εκτιμά ότι θα υπάρξει ένα μέσο sell off της τάξης του 1%.

Οικονομία

Όσον αφορά στην οικονομία, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι αν και ο Trump υπόσχεται ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%, οι εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν ότι είναι δυνατή.
Σύμφωνα με την Oxford Economics, οι πολιτικές του Trump θα κοστίσουν στην οικονομία 1 τρισ. δολ. έως το τέλος της πρώτης θητείας του.
Ωστόσο, η ανάπτυξη δεν αναμένεται να είναι θεαματική ούτε υπό μία προεδρία της Clinton, αν και -σύμφωνα με την ίδια ανάλυση- θα παραμείνει στην ίδια τροχιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης