Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Ipsos/Reuters: Μπροστά έξι μονάδες η Clinton – Στο 45% έναντι 39% του Trump

Δημοσκόπηση Ipsos/Reuters: Μπροστά έξι μονάδες η Clinton – Στο 45% έναντι 39% του Trump
Διατηρεί το σαφές προβάδισμα της η υποψήφια των Δημοκρατικών
Σαφές προβάδισμα διατηρεί ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου η υποψήφια των Δημοκρατικών, Hillary Clinton έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Donald Trump.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία διεξήχθη από την 28η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, σχεδόν μετά την αποκάλυψη ότι το FBI θα εξετάσει το θέμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Clinton ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών, κάτι που χρησιμοποίησαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία της Clinton, η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται με 45% έναντι 39% του Trump.
Την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή πριν από την ενημέρωση του διευθυντή του FBI James Comey στο Κογκρέσο την περασμένη Παρασκευή ότι η υπηρεσία του θα εξετάσει ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα τα οποία πιθανώς να συνδέονται με τη χρήση από την Clinton ενός ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας, η Clinton προηγούνταν του Trump με 43% έναντι 37%, αντίστοιχα.
Σε μια τετραμερή δημοσκόπηση - που περιλάμβανε και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία - η Clinton προηγούνταν του Trump κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων.
Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η διαφορά της Clinton με τον Trump μειώθηκε.
Ο ιστότοπος RealClearPolitics, που δίνει τον μέσο όρο των περισσότερων μεγάλων δημοσκοπήσεων, έδειξε ότι η ποσοστιαία διαφορά της Clinton με τον Trump έπεσε στις 1,7 μονάδες χθες από τις 4,6 μονάδες που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης