Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τραπεζίτες του City θεωρούν ότι θα παραμείνει κυρίαρχο χρηματο-οικονομικό κέντρο μετά το Brexit

Οι τραπεζίτες του City θεωρούν ότι θα παραμείνει κυρίαρχο χρηματο-οικονομικό κέντρο μετά το Brexit
Λίγο περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα της Synechron θεωρούν ότι η Βρετανία διαθέτει ισχυρή διαπραγματευτική θέση για να έλθει σε μια ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.
Οι περισσότεροι τραπεζίτες του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν, ότι το Λονδίνο θα παραμείνει το μεγαλύτερο, κυρίαρχο χρηματο-οικονομικό κέντρο της Ευρώπης ακόμα και μετά το Brexit, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία συμβούλων Synechron και παρουσιάζει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα, το 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα - 80 κορυφαία στελέχη που εργάζονται στις κεφαλαιαγορές στο City - συμφώνησαν ότι το City του Λονδίνου θα διατηρήσει τη θέση του ισχυρότερου χρηματο-οικονομικού κέντρου της Ε.Ε. για τουλάχιστον πέντε ακόμα χρόνια.
Ενώ το 78% των συμμετεχόντων εκτίμησε, ότι το Brexit θα έχει αρνητική επίδραση στις βρετανικές χρηματο-οικονομικές αγορές, το 82% αυτών πιστεύει επιπλέον ότι το Brexit θα βλάψει και την ίδια την Ε.Ε..
Οι τραπεζίτες του City ανησυχούν, ότι ενδέχεται να χάσουν το δικαίωμά τους να δραστηριοποιούνται ελεύθερα στην Ε.Ε. μετά το Brexit - χωρίς την ανάγκη λήψης επιπλέον αδειών από ευρωπαϊκές χώρες - και ήδη σχεδιάζουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας και μέρος των δραστηριοτήτων τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμα και πριν την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Λίγο περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα της Synechron θεωρούν ότι η Βρετανία διαθέτει ισχυρή διαπραγματευτική θέση για να έλθει σε μια ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης