Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: H ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να κορυφωθεί σε μόλις πέντε χρόνια

Shell: H ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να κορυφωθεί σε μόλις πέντε χρόνια
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και νέες τεχνολογίες θα ενισχύσουν την χρήση πετρελαίου
Η Royal Dutch Shell Plc, η δεύτερη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα μπορούσε να κορυφωθεί σε μόλις πέντε χρόνια, μια σπάνια δήλωση, μιας βιομηχανίας που προβλέπει συνήθως δεκαετίες της ανάπτυξης.
«Έχουμε εδώ και καιρό την άποψη ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί», δήλωσε ο Chief Financial Officer Simon Henry σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.
«Και αυτό μπορεί να γίνει μεταξύ 5 και 15 ετών, αντισταθμίζοντας τη νέα ζήτηση για μεταφορές».
Η άποψη της Shell έρχεται σε αντίθεση με μερικούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.
Η Exxon Mobil Corp η μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή εταιρεία, δήλωσε στο ετήσιο outlook της ότι «η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 20% από το 2014 έως το 2040.
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός, με αποθέματα διάρκειας 70 ετών, δήλωσε ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς ενισχύθηκε από την κατανάλωση στις αναδυόμενες αγορές.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξήσουν την χρήση πετρελαίου που θα φθάσει το μέγιστο επίπεδό του το 2030, όπως προβλέπει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας.
Ο Michael Liebreich, ιδρυτής του Bloomberg New Energy Finance, προβλέπει μια κορύφωση το 2025 και μείωση τη δεκαετία του 2030.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης