Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Broadcom εξαγοράζει την εταιρεία εξοπλισμού ψηφιακών δικτύων Brocade έναντι 5,5 δισ. δολ.

Η Broadcom εξαγοράζει την εταιρεία εξοπλισμού ψηφιακών δικτύων Brocade έναντι 5,5 δισ. δολ.
Μέσω σειράς επιθετικών εξαγορών και συγχωνεύσεων την τελευταία δεκαετία, ο διευθύνων σύμβουλος της Avago/Broadcom, Hock Tan, μεταμόρφωσε την εταιρεία από μια μικρή επιχείρηση παραγωγής κυκλωμάτων σε έναν γίγαντα του κλάδου της με κεφαλαιοποίηση 67 δισ. δολαρίων ΗΠΑ
Σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού δικτύων Brocade Communications Systems έναντι 5,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 5 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε πως ήλθε η κατασκευάστρια κυκλωμάτων Broadcom σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.
Η εξαγορά έχει στόχο να διευρύνει τη δραστηριοποίηση της Broadcom στους τομείς ψηφιακής αποθήκευσης (data storage) και της τεχνολογίας fiber channel υπερταχείας διασύνδεσης μέσων ψηφιακής αποθήκευσης με εξυπηρετητές (servers).
Η Broadcom - πρώην Avago Technologies - έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και είναι γνωστή για τα κυκλώματα ψηφιακής συνδεσιμότητας που παράγει, ενώ η Brocade έχει έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και παράγει εξοπλισμό και λογισμικό δικτύου, καθώς και μέσα ψηφιακής αποθήκευσης.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς, η Broadcom προσφέρει 12,75 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή Brocade, αξία που συνιστά μεγάλο premium 46,7% με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016.
Μέσω σειράς επιθετικών εξαγορών και συγχωνεύσεων την τελευταία δεκαετία, ο διευθύνων σύμβουλος της Avago/Broadcom, Hock Tan, μεταμόρφωσε την εταιρεία από μια μικρή επιχείρηση παραγωγής κυκλωμάτων σε έναν γίγαντα του κλάδου της με κεφαλαιοποίηση 67 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Μόλις το 2015, η Avago εξαγόρασε αντί 37 δισ. δολαρίων ΗΠΑ την Broadcom, σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία του κλάδου παραγωγής κυκλωμάτων.
Στους εκλεκτούς πελάτες της Broadcom περιλαμβάνονται επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Cisco Systems, η Hewlett Packard Enterprise και η Intel.
Η Broadcom σχεδιάζει να πωλήσει τον τομέα δικτύωσης IP Networking της Brocade - το μεγαλύτερο μέρος του οποίου περιήλθε σε αυτήν κατά την εξαγορά της Ruckus Wireless έναντι 1,5 δισ. ευρώ νωρίτερα στο 2016 - καθώς ανταγωνίζεται ευθέως τις δραστηριότητες ορισμένων από τους σημαντικότερους πελάτες της Broadcom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης