Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Αύξηση +79% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 1,4 δισ. ευρώ

tags :
Lufthansa: Αύξηση +79% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 1,4 δισ. ευρώ
Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά -111 εκατ. ευρώ, στα 8,8 δισ. ευρώ
Αύξηση της τάξεως του +79% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Lufthansa το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/11) η αεροπορική εταιρία, την ίδια στιγμή που τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων, καθώς και οι πωλήσεις, σημείωσαν πτώση.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 1,4 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων σημείωσαν πτώση της τάξεως του -6,5%, στα 1,15 δισ. δολ, ενώ παράλληλα οι πωλήσει υποχώρησαν κατά -111 εκατ, ευρώ, στα 8,8 δισ. ευρώ.
Η Lufthansa, η οποία όπως και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, έχει αντιμετωπίσει κατά το τρέχον έτος προβλήματα που αφορούν τις απεργίες στον τομέα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, την πλεονάζουσα χωρητικότητα, καθώς και τη μειωμένη ζήτηση λόγω της τρομοκρατίας, έχει παράλληλα να διαχειριστεί διάφορες αναταραχές εντός της εταιρίας, που αφορούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στις προσπάθειές της να γίνει πιο ανταγωνιστική.
"Ανταποκρινόμαστε στις πιέσεις των τιμών στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών με συνέπεια, καθώς και με πειθαρχία απέναντι στα έξοδα", σχολίασε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Carsten Spohr.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης