Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας: Θετικές για τη βρετανική οικονομία οι επιπτώσεις του Brexit

Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας: Θετικές για τη βρετανική οικονομία οι επιπτώσεις του Brexit
Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα αποφάσισε να κρατήσει σταθερά στο 0,5% τα επιτόκια
Κόντρα σε όλο το κλίμα που έχει αναπτυχθεί για το μέλλον της βρετανικής οικονομίας ενόψει του Brexit, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας (Norges Bank) επιμένει να παραμένει αισιόδοξος.
Μιλώντας στο CNBC, ο κ.Øystein Olsen υποστήριξε πως οι επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία από την επικείμενη αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε. θα είναι θετικές, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίσει βασικές προκλήσεις.
Μάλιστα, επικαλέστηκε και ορισμένα deals που έχουν λάβει χώρα στο νησί, προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του Brexit στη νομισματική πολιτική της Norges, ο κ.Olsen τόνισε πως η Τράπεζα θα μπορούσε όντως να μεταβάλει τη στρατηγική της.
«Η Norges Bank παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις», σχολίασε σχετικά.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα αποφάσισε να κρατήσει σταθερά στο 0,5% τα επιτόκια, παρά τις προβλέψεις που ήθελαν αύξηση.
Παρά τη δυναμική της, η οικονομία της Νορβηγίας έχει να αντιμετωπίσει και αυτή με τη σειρά της ορισμένα προβλήματα, εξαιτίας των χαμηλών τιμών που επικρατούν στην ενεργειακή αγορά.
Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ανάπτυξη στη χώρα το 2016 θα ανέλθει στο 1,1%, ενώ το επόμενο έτος θα επιταχυνθεί το 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης