Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Wall Street περιμένει την επιβεβαίωση από τη Fed

Business Insider: Η Wall Street περιμένει την επιβεβαίωση από τη Fed
Αύριο Τετάρτη (2/11/2016) αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της FOMC για τα επιτόκια της Fed
Την επιβεβαίωση από τη Fed των σεναρίων για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 περιμένει η Wall Street, σύμφωνα με το Business Insider.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην αυριανή (2/11/2016) συνεδρίαση η FOMC αναμένεται να αφήσει αμετάβλητη την πολιτική ενόψει των αμερικανικών εκλογών.
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, η Fed κρατά στάση αναμονής όταν δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
Όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο (που αν συμβεί θα είναι η δεύτερη μέσα σε μια δεκαετία) αναμένεται να είναι μικρή και πιθανότητα θα είναι της τάξης του 0,25%.
Ωστόσο, θα είναι μεγάλη κίνηση που ταιριάζει με τη ρητορική της Fed για την πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας.
Όπως δήλωσε στο Business Insiders ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital Market, Jonathan Golub, οι αγορές χρειάζεται ένα περισσότερο φυσιολογικό περιβάλλον επιτοκίων.
Τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν ότι οι αποταμιευτές κερδίζουν σχεδόν τίποτα από τις καταθέσεις τους, ενώ οι τράπεζες κερδίζουν ελάχιστα από το δανεισμό.
Εξάλλου, η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed αλλά και το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, έχουν κατηγορηθεί για την αύξηση των τιμών των assets σε επίπεδα που φαίνονται υπερτιμημένα.
«Οι αγορές θα συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα αν τα επιτόκια κινηθούν προς μια κατεύθυνση που μακροπρόθεσμα μοιάζει περισσότερο βιώσιμη παρά αν μείνουν στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα», είπε ο Golub.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης